Vanliga frågor

Generellt

Registreringen är snabb och enkel, ladda ner och starta appen och följ instruktionerna. Du kan även registrera dig här på webben.

Klicka här för att se var du kan parkera.

Du betalar det lägsta angivna priset. Så fort det är billigare att betala dagspris, så byter vi över till det priset istället. Om du använder SMS, glöm inte att förlänga parkeringstiden.

Långtidsparkering säljs som dygn (24 tim) eller mer. Till exempel 30-dagars biljetter eller månadsbiljetter. För att se eller köpa din långtidsparkering i app eller som inloggad på mobill.se, välj långtidsparkering. Vi tar betalt för biljetter för långtidsparkering i samma stund som du bekräftar ditt köp.

Du hittar parkeringshistorik och kvitton i appen under menyn Historik. Du kan även logga in på mobill.se, och gå till parkeringshistorik.

Logga in här på mobill.se och uppdatera ditt mobilnummer.

Var vänlig logga in på my.mobill.se och lås ditt konto. Du bör även kontakta din mobiloperatör för att spärra abonnemang.

Du måste vara över 18 år gammal.

App

Vår app Mobill Parkering finns tillgänglig för IOS och Android på Apple App Store och på Google Play. Om du har en Windows-telefon eller inte vill installera vår app, så kan du använda vår webbtjänst på www.mobill.se. Webbsidan justerar sig automatiskt för att passa din telefons skärm, tablet/padda och bärbara/stationära datorers skärmar.

Lägg till ditt registreringsnummer och välj zon från listan eller position på kartan. Du kan även hitta aktuell zon-kod på skyltar eller dekaler. Tryck på Starta Parkering för att påbörja din parkering.

När du är färdig, öppna appen Mobill Parkering och tryck på Stoppa parkering. Vi räknar ut den exakta kostnaden för tiden du har parkerat och använder det lägsta tillgängliga priset för zonen.

Om du skulle glömma att stoppa din parkering, så kommer den inbyggda Autostopp-funktionen att avsluta din parkering efter tiden du ställt in (6 timmar förvalt).

En påminnelse skickas ut 15 minuter före din Autostopp avslutar din parkering.

Webb

 • mobill.se (denna sidan) för att parkera dina fordon, se din historik, kvitton samt ladda ner PDF. Du kan även registrera dig, lägga till eller ändra ditt betalkort.

Ja. Logga in på mobill.se, lägg till eller välj ditt registreringsnummer välj sedan stad och zon och tryck på Starta parkering. Logga in och stoppa din parkering när du är klar. För långtidsparkering, klicka på knappen Långtidsparkering. Webb-appen justerar sig automatiskt till din telefon, tablet/padda eller bärbara /stationära dators skärmstorlek. Webb-appen passar perfekt för tjänster så som en reception där man vill betala sina besökares parkering.

Billogram

Billogram är en betallösningsleverantör som företag (Mobill) kan samarbeta med gällande återkommande betalningar. Billograms betalningstjänst möjliggör enkla betalningslösningar för ett företags privat- och företagskunder.

Med smart teknologi effektiviseras betalprocessen för fakturautställaren, samtidigt som betalupplevelsen förbättras för kunden. Läs mer på Billogram.com

Från slutet av 2022 samarbetar vi med Billogram som är en modernare fakturatjänst. Syftet är att göra det smidigare för dig som kund att ta emot och betala din faktura. Billogram är en faktureringstjänst som företag använder sig av för att skapa och skicka fakturor. Med andra ord så är det vi på Mobill som står som fakturautställare som har skickat dig fakturan och det är också vi som tar emot din inbetalning.

Länken från i mailet kommer att ta dig till din webbfaktura om du valt ett digitalt distributionssätt. Från webbfakturan kan du sedan betala din faktura på ett sätt som passar dig. Länken får du via mail eller till din internetbank (e-faktura). Om du har e-mail som distributionssätt kommer din fakturalänk att skickas från mailadressen system@billogram.com.

Öppna din webbfaktura och scrolla ner till knappen “spara fakturan som PDF”.

I din internetbank kommer du ha tillgång till en länk som tar dig till det digitala Billogramet. Därifrån kan du scrolla ner och hitta specifikation samt välja att spara fakturan som PDF. Om vi har tillgång till din mailadress kommer en länk till webbfakturan även att skickas till denna mailadress.

Aktivera autogiro gör du enkelt via webbfakturan. Har du ett digitalt leveranssätt har du fått webbfakturans länk via sms, e-mail eller till din internetbank. Har du fått din faktura på papper - följ instruktionen på pappersfakturan för att komma till webbfakturan (scanna QR-kod eller följ sms instruktion). Väl på webbfakturan - följ instruktioner via denna länk för att aktivera autogiro..

SMS

 • Skriv ZON REGISTRERINGSNUMMER LÄNGD
 • Lägg till ett mellanslag efter ZON och efter REGISTRERINGSNUMMER.
 • Skicka till 0700-86 11 00.
  Till exempel: 401 ABC123 2h
 • Du hittar zon-kod på skyltar och dekaler, se nedan för stads-specifika sidor.
 • Skriv registreringsnummer utan mellanslag.
 • För att ange längd i timmar, ange antalet följt av ett h, t.ex. 2h eller 6h
 • För att ange längd i dagar, lägg till ett d, t.ex. 1d 2d
 • Om du inte anger längd får du normalt en biljett som är giltig i en timme.
 • Det går även att starta parkeringen genom att skriva ZON REGISTRERINGSNUMMER START. Parkeringen avslutas normalt efter ett dygn, men man kan avsluta den i förtid genom att skicka ZON REGISTRERINGSNUMMER STOPP.

 • Gör som ovan, du kommer då att få ett SMS om hur man registrerar sig.
 • Svara på det SMS:et genom att ange ditt personnummer för att registrera dig som fakturakund.
 • Alternativt; registrera dig här på Mobill.se där du även kan lägga in betal- och kreditkort.
 • Skicka in din SMS-beställning för parkering igen, på samma sätt.

 • Du får en påminnelse via SMS när din parkering håller på att ta slut.
 • Skicka en beställning till genom att använda samma format som tidigare.
 • Din parkeringssession förlängs nu med den begärda tiden.
 • Mobill räknar automatiskt ut det bästa priset för parkeringen.

Du behöver inte göra något för att avsluta SMS-parkeringen, bara ignorera påminnelsen och låt parkeringstiden ta slut.

Om du har startat parkeringen genom att skicka in ZON REGISTRERINGSNUMMER STARTA, så kan du avsluta den i förtid genom att skicka ZON REGISTRERINGSNUMMER STOPP

Du betalar för de SMS-meddelanden du skickar till Mobill samt för den datatrafik som används av appen och webbsidan.

Kortbetalning

Vi stöder VISA och Mastercard. För att lägga till ett kort behöver du ange kortnumret, giltighetsdatum och CVC-koden från baksidan av kortet.

Ditt kort debiteras varje gång du gör ett köp (parkering). När du trycker på Stopp-knappen räknar vi ut kostnaden för den tid du har parkerat och debiterar detta på kortet. SMS-parkering och långtidsparkering förbetals och debiteras vid köptillfället.

Vänligen se till att du har lagt in ett betalkort innan du påbörjar din parkering. Parkeringar som görs innan du lagt till ett kort faktureras. Alternativt kan du ha bytt betalmetod till faktura i dina inställningar.

Fakturabetalning

Vi skickar en faktura den 16:e varje månad.

Vi skickar din faktura via e-post. Om du inte har angett en e-postadress skickar vi fakturan via SMS. Du kan välja att få pappersfaktura i dina inställningar. Påminnelsefakturor skickas alltid med post.

Du måste betala fakturan inom 20 dagar för pappersfakturor och 10 dagar för e-post och SMS-fakturor. Förfallodatum står på fakturan.

Du kan också betala via din bank genom att använda OCR-numret (referensnummer) på fakturan som referens.

En påminnelseavgift på 60 kronor läggs till och ränta om 20% debiteras.

Du kan parkera för upp till 1500 kronor. Om du behöver mer så kan du skapa och betala en faktura i förtid. Logga in på my.mobill.se och använd Skapa faktura-funktionen för att göra detta.

Vänligen se till att du har loggat in i appen eller på mobill.se och lagt in ett betalkort innan du påbörjar din parkering. Parkeringar som görs innan du loggat in och lagt till ett kort faktureras. Alternativt kan du ha bytt betalmetod till faktura i dina inställningar.

Vi behöver följande information för återbetalning: clearingnummer, kontonummer och vilken bank.

Boendeparkering i Kalmar

Vänligen se Kalmar stads hemsida och FAQ.

Vänligen ring Kalmar Kontaktcenter, 010-35 20 000, eller skicka e-post till kommun@kalmar.se

Ansöka om tillstånd i Mobillappen

 1. Klicka på "Långtidsparkering"
 2. Lägg till ny
 3. Välj fordon
 4. Välj zon
 5. Välj stad "Kalmar"
 6. Välj "Tillstånd"
 7. Sist men inte minst klickar du på "Ansök om tillstånd"
Du kan även ansöka om boendetillstånd här på mobill.se; logga in och välj Långtidsparkering och följ därefter instruktionerna.

OBS!
Innan ansökan kan göras måste personnummer vara tillagt under din profil!

Du kan se dina parkeringssessioner på mobill.se eller i appen Mobill Parkering under vyn Långtidsparkering.

Om du har valt automatisk betalning debiterar vi ditt konto 5 dagar innan parkeringen går ut. Det är för att ge tillräckligt med tid att till exempel uppdatera kortdetaljer ifall betalkortet är utgånget.

Mobill emailar dig vid betalproblem. Vi försöker därefter igen efter 36 timmar och sen efter ytterligare 36 timmar om det behövs. Om det tredje försöker misslyckas avbryts din automatiska betalning.