Hur fungerar det

Parkera med app

Betala din parkering snabbt och bekvämt från din bil med appen Mobill Parkering! Du kan välja mellan att betala med faktura eller kort. Betala bara för tiden du utnyttjar. Autostopp avslutar parkeringen åt dig om du skulle glömma den.

Allt du behöver göra är att ladda ned appen, registrera dig och börja parkera!

Ladda ned appen och starta den. Du kan välja mellan att betala med faktura eller kort. Du kan även registrera ditt konto här på Mobill.se

Börja med att lägga in registreringsnummer för ditt fordon och välj därefter parkeringszon. Det går att söka på zonkod (som du hittar på skyltarna på parkeringen) alternativt välja zon i kartan. Ställ in din autostopptid och tryck därefter på Starta-knappen för att påbörja parkeringen.

När du inte vill parkera längre, öppna appen och tryck på Stoppa-knappen för att avsluta parkeringen. Nu dras pengarna för parkeringen och du betalar enbart för tiden du har utnyttjat.

Tänk på att du kan välja automatisk stopptid (förvalt 6h) i appen innan du startar parkeringen för att undvika att du glömmer avsluta parkeringen.

För att ändra stopptiden för en pågående parkeringssession, klicka på länken som heter Ändra stopptid och välj därefter en ny stopptid.

Automatisk påminnelse om att du har en aktiv parkering (förvalt 2 timmar). Ytterligare påminnelse innan din parkering automatiskt stoppas.

Ladda med app

Betala din elbilsladdning snabbt och bekvämt från din bil med appen Mobill Parkering! Du kan välja mellan att betala med faktura eller kort. Betala bara för el du laddar.

Allt du behöver göra är att ladda ned appen, registrera dig och börja ladda!

Ladda ned appen och starta den. Du kan välja mellan att betala med faktura eller kort. Du kan även registrera ditt konto här på Mobill.se

Börja med att välja ladduttag. Det går att söka på uttagskod (som du hittar på skyltarna på parkeringen) alternativt välja zon i kartan. Tryck på Starta-knappen för att påbörja laddningen.

När du inte vill ladda längre, öppna appen och tryck på Stoppa-knappen för att avsluta laddningen. Nu dras pengarna för laddningen och du betalar enbart för elen du har laddat.

Parkera med SMS

Om du inte vill använda Mobills parkeringsappar kan du istället använda vår SMS-tjänst. Tjänsten är utvecklad för att erbjuda ett smidigt alternativ för att betala parkering med ett enkelt SMS.

 • Skriv ZON REGISTRERINGSNUMMER LÄNGD
 • Lägg till ett mellanslag efter ZON och efter REGISTRERINGSNUMMER
 • skicka till 0700-861100.
  till exempel: 401 ABC123 2h
 • Du hittar zon-numret på skyltar och dekaler, eller se nedan för stads-specifika sidor.
 • Skriv registreringsnummer utan mellanslag.
 • För att ange längd i timmar, ange antalet följt av ett h, till exempel 2h eller 6h
 • För att ange längd i minuter, lägg till m, till exempel 25m 45m 90m
 • För att ange längd i dagar, lägg till ett d, till exempel 1d 2d
 • Om du inte anger längd får du en biljett som är giltig i normalt en timme.
 • Det går även att starta parkeringen genom att skriva ZON REGISTRERINGSNUMMER START. Parkeringen avslutas normalt efter ett dygn, men man kan avsluta den i förtid genom att skicka ZON REGISTRERINGSNUMMER STOPP.
 • Gör som ovan, du kommer då att få ett SMS om hur man registrerar sig.
 • Svara på det SMSet genom att ange ditt personnummer för att registrera dig som fakturakund.
 • Alternativt; registrera dig här på Mobill.se där du även kan lägga in betal- och kreditkort.
 • Skicka in din SMS-beställning för parkering igen, på samma sätt.
 • Du får en påminnelse via SMS när din parkering håller på att ta slut.
 • Skicka en beställning till genom att använda samma format som tidigare.
 • Din parkeringssession förlängs nu med den begärda tiden.
 • Mobill räknar automatiskt ut det bästa priset för parkeringen.
Du behöver inte göra något för att avsluta SMS-parkeringen, bara ignorera påminnelsen och låt parkeringstiden ta slut.

Om du har startat parkeringen genom att skicka in ZON REGISTRERINGSNUMMER STARTA, så kan du avsluta den i förtid genom att skicka ZON REGISTRERINGSNUMMER STOPP

Betalning

Vi skapar din första faktura den 16:e i månaden efter du använt tjänsten för första gången.

Vi skickar fakturan med vanlig post till din folkbokförda adress. Du kan även välja att få fakturan skickad via sms eller med epost i appen eller på Mina Sidor.

Det går även att betala fakturan med Paypal: Följ instruktionerna på https://www.paypal.com/paypalme/mobillparkering och glöm inte att ange fakturanummer vid betalningen.

För att betala fakturan med Swish: Använd Swishnummer 123 061 90 23 och glöm inte att ange fakturanummer vid betalningen.
Lägg till ett kort i Betalningsinformation i appen, eller logga in här på Mobill.se och lägg till ditt kort.
Du kan byta betalmetod när som helst i appen eller på Mobill.se (mellan kort och faktura)